Ett resereportage i tio delar, 21 juli avfärd

Det är dags för avfärd, jag ska spendera hela tio dagar i Italien. Min tjejkompis Linda ersätter mitt vanliga resesällskap sambon och hon och jag har under det senaste året haft ett jämnt intag av cava och rödvin för att förbereda oss för resan. Det pirrar onekligen lite i magen, jag och el Americano har inte varit i från varandra så här länge någonsin, åtminstone inte sedan vi flyttade ihop, vilket vi gjorde bara några månader efter att vi hade träffats.

Vi tar flygbussen ut till Säve och kliver på Ryan Air mot Italien. Jag som varit något skeptisk mot det flygbolaget känner att det inte är så dumt ändå. Åtminstone inte förrän ett helt fotbollslag med italienska grabbar i tidiga tonåren kliver på och tar plats på raderna precis bakom oss. Ljudvolymen höjs direkt med flera hundra procent och det börjar lukta suspekt. Luftkonditioneringen går igång men under hela resan finns en distinkt stank av fotsvett från dessa tonåringar och när vi närmar oss Milano kommer en fot krypandes upp mellan mitt och Lindas säte och vi kan konstatera att stanken är identifierad. Vi vänder oss om samtidigt och ger den lilla stinkbomben det onda ögat, varpå han hastigt drar tillbaka foten och sätter sig upprätt i sätet.

1_Departing_1

Vid avfärd från Göteborg är det en strålande svensk sommardag och vid ankomst i Milano regnar det. Lite snopna tar vi flygbussen till stan och sätter oss i en taxi från centralstationen till hotellet. Det visar sig vara exakt tre kvarter och kosta 5 euro. Taxichauffören är initialt väldigt trevlig och hjälpsam mot oss men när vi talar om att vi inte har hunnit ta ut några euro än och måste betala med kort blir han direkt otrevlig. Inte en ord till säger han till oss och hans ansiktsuttryck informerar oss om att han är mer än missnöjd. Välkomna till Italien!

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*