23 juli, med tåg mot Sirmione

Jag väcks av ett samtal från en svensk granne som rapporterar om den sönderslagna bilen, så jag köper en timmes internet och skickar alla telefonnummer kring bilförsäkring, verkstad och polisen till sambon. Sedan checkar vi ut och tar tåget till Gardasjön. Båda är positivt överraskade över hur smidigt det italienska tågsystemet fungerar och bussen den sista biten tar oss nästan ända fram till hotelldörren.

5_Sirmione

Vi drar resväskorna längs en kullerstensgata, över en bro, och in på ett borgområde. Vi checkar in och byter byxor mot klänning och ger oss ut för att bekanta oss med vår nya by.

6_Sirmione

Det är så vackert så det nästan är löjligt. Varje sväng vi tar öppnar upp ett landskap som är ännu mysigare än det förra och om vi skulle få sparken en dag kommer vi kunna försörja oss på att sälja vykortsbilder tagna härifrån med iPhone 5, 7_Sirmione-
Vi har Gardasjön på båda sidor om oss och det gröna vattnet glänser mot himlens skiftande blå färger. I bakgrunden tornar bergen upp sig och i förgrunden växer blommor av alla dess slag på stenväggar. Vi vill frysa tillvaron, ända tills det börjar regna.

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*