26 juli, promenad i åskoväder

Grått var ordet, här skiner inte solen två dagar i rad. Vi går ner i receptionen och frågar om de kan rekommendera någon utflykt som vi kan hitta på. De hittar alternativ innehållandes båtresa och sightseeingturer som är öppna måndag till fredag. Idag är det lördag. Receptionisten som även är hotellets ägare är mycket vänlig och ber verkligen om ursäkt för att det inte finns fler bilfria alternativ.

13d_Sirmione
Vi bestämmer oss för att ta på bekväma skor och ge oss ut på långpromenad, lite motion kan kroppen behöva vid det här laget. Vi går och går och plötsligt får vi syn på en supermarket. Känns onekligen som att en riktigt lyxig rom, den kommer värma gott i det svenska höstmörkret.

13c_Sirmione

Vi börjar traska tillbaka mot hotellet och får en regndroppe på oss och snart är regnskuren ett faktum. Vi tar skydd under ett träd och då börjar det mullra och snart ser vi blixtar. Vi rusar till närmsta byggnad och ställer oss under ett tak istället och där står vi. Efter sisådär en kvart lugnar det sig lite och vi är hungriga och tänker söka skydd på en restaurang istället. Första, andra och tredje stället har siesta den här tiden, men det fjärde släpper in två dränkta katter. Knappt har vi hunnit in där innan monsunen är ett faktum. Vi beställer in en flaska vin och betraktar det hela från håll, det är ju inte mycket annat att göra.

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*