27 juli, mot bergen!

Dags att checka ut och åka till bergen. Vi har båda sett fram emot det sista hotellet som verkar lite lyxigare och ligger i ett vackert område. Vi åker till Verona och byter till buss mot Affi. Det är bara vi och en person till på bussen, så vi sätter oss längst fram. Chauffören ser att vi försöker ta några områdesbilder och saktar in och pekar ut bra fototillfällen. Vi åker på slingriga vägar, högre och högre upp i bergen. Vyerna är magiskt vackra med vinrankor och olivlundar så långt ögat kan nå.

18_Affi_

Busshållplatsen är precis utanför hotellet och vi kliver av på en helt öde bergsgata. Hotellet är låst och vi ringer på och får ett ”Prego” från en skarp kvinnoröst till svar. Så småningom kommer det en äldre herre från grannhuset och checkar in oss. Allt är stängt, byn är helt öde och det är bara vi och ett äldre par på hela hotellet. Vi lastar in våra saker och försöker få oss en bit mat på vad som ser ut som en restaurang. ”Äta? Nu? Nej vi har stängt” får vi till svar. Vi börjar gå längs bilvägen, någonstans måste man ju kunna få sig en macka åtminstone. Vi passerar den ena herrgården efter den andra, med höga staket runt om. Till slut vänder vi tillbaka och ringer på hotelldörren igen. Vi frågar efter en annan restaurang ”restaurang closed” säger den skarpa kvinnorösten. “Jamen någonstans att äta måste det ju finnas” säger vi, “resturang closed” svarar kvinnorösten. Trötta, hungriga och lätt besvikna över att vårt mysigaste hotell verkar bli en flopp säger jag på min allra argaste spanska “Vi BOR på DETTA hotellet, ni måste hjälpa oss”. “Moment” säger kvinnorösten och snart kommer den äldre mannen som checkade in oss ut från granngården. Han förklarar att det finns ett köpcentrum som har caféer och restauranger och pekar oss i rätt riktning. Han rekommenderar även en restaurang i en annan riktning för intag av middag lite senare.

Vi hittar lunchstället som ligger i ett riktigt bra köpcentrum där ett visst mått shopping naturligtvis också måste ske. Vi köper på oss några flaskor vin och går tillbaka till hotellet. Det är verkligen precis lika vackert som vi hade föreställt oss, men kanske 80 grader för romantiskt för tjejkompisar och dessutom ska det regna resten av veckan. Vi bestämmer oss därför för att stanna två nätter istället för fyra och avsluta semestern i Venedig istället.

15_AffiEfter några timmar av ombokningar över en flaska vin beger vi oss till den rekommenderade restaurangen som visar sig vara en riktig lyckoträff. Här äter vi en autentisk italiensk måltid med antipasti, pastaförrätt och kyckling till huvudrätt. Vi blir även kvar efter stängning och pratar om traktens vingårdar som vi ska besöka nästa dag och naturligtvis bjuder restaurangägaren på ett glas eller två.

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*