29 juli, med tren Italia till Venedig

Det är dags att ta farväl av bergen och vi kliver upp i ottan för att resa till Venedig via Verona. Vi har bokat ett vandrarhem här och hittar en mer än krånglig vägbeskrivning dit. Över vattnet ska vi och båt är enda sättet. Som packade sillar med tusen andra turister står vi på båttaxin och det är inte helt behagligt.

21a_Venedig

Färden går vidare till fots över broar och genom gränder och vi släpar på vårt bagage tills vi är varma och svettiga. Vi hittar fram till slut och det visar sig vara ett studenthem som fungerar som vandrarhem över sommaren.Vi checkar in och ska ta en snabbdusch och byta om för att gå ut och äta lunch. Då visar det sig att Lindas väska har gått i baklås och hur mycket vi än kämpar får vi inte upp den. Efter lite googlande och ett antal svordomar kan vi konstatera att TSA-lås är helt inbrottssäkra. Smyckestillverkaren Linda fastställer frustrerat att det måste gå att bända upp låsanläggningen och hon får fatt i både skrivmejsel och skiftnyckel och snart nog är väskan öppnad!

20_Venedig

Vi ber lunchservitören om rekommendationer för sightseeing, shopping och mat i Venedig och får ett perfekt utgångsläge för att göra Venedig på 30h. Han pekar ut det viktigaste och avslutar med att det bästa vi kan göra är att bara gå vilse på gatorna, och efter ett besök på Marcusplatsen och Rialtobron lyckas vi alldeles utmärkt med just det.
22_Venedig

Efter en tidig morgon, lång resa och en eftermiddags spatserande känns hämtpizza och finvin som en utmärkt kombination. Vi dricker Ripazzo ur platsmuggar på vandrarhemmet och börjar småprata med de andra resenärerna. Under kvällen möter vi två glada tyskar, och deras svenska vän som är uppvuxen i München, tre turkiska 20-åringar som njuter av att spela gitarr och sjunga tillsammans efter att ha tillbringat året isär i New York och Los Angeles, en fransos från Tulouse som bott i Lidköping ett år, och en sliten medelålders brittisk hippie som visar sig vara miljonär och lever på sin ciderodling i Sommersby. Folks åldrar kommer på tal och i skymningsljuset tror alla att vi är 23-24 år. Javisst svarar vi, det stämmer precis.

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*