Älskade ärliga systerdotter

Till skillnad från förra året skiner solen när jag Inleder årets semester och jag åker rakt ut till syrran på landet för att komma ner i varv, få lite bränna på min bleka kropp och låtsas att vin är vatten. Semesterlunken fångar mig faktiskt fortare än väntat och inom två dygn strosar jag runt osminkad i bikini utan att skämmas ett dugg över eventuella skavanker. Minsta systerdottern, sju år, ser mig mest med solglasögon och en eftermiddag tar jag av mig dem när vi går in för att äta lite. Då frågar hon vänligt:
– Men? Brukar du alltid ha glasögon på dig?
– Nej, svarar jag. Jag har ju inte solglasögon inomhus.
– Men brukar du ha andra glasögon? Du ser liksom annorlunda ut.
– Nej, men jag brukar ha smink. Jag är helt osminkad idag.
– Aha! Då gillar jag dig bättre med smink.

 

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*