Att maximera resan

Nu har jag arbetat som konsult i ett halvår och det har varit fantastiskt roligt, lite läskigt och utmanande på precis rätt nivå. Att jobba som konsult i min roll innebär ganska mycket resande och till en början tyckte jag att det i sig var väldigt roligt. Med risk för att låta klyschig så blev resan lite av ett eget mål med möjlighet att skriva rapporter, se en tv-serie, tid för eftertanke och reflektion och ibland kvalitativt strategiarbete. Efter ett visst antal resor insåg jag dock att mitt tålamod att resa tillsammans med skrikande barn, tjattrande tonåringar eller vinfryntliga fruntimmer vacklade. Att resa alltför tidigt på morgonen och tvinga sitta och nypa sig i armen för att behålla fokus i kundmötena efter lunch var inte heller hållbart under någon längre tid, och magen mådde inte särskilt bra av åtta koppar kaffe per dag.

Nej, här gällde det att raskt effektivisera resandet. Jag hittade några favorithotell som ofta hade lediga rum med kort varsel, listade ut var de bästa sittplatserna på flyg och tåg fanns, hittade avskilda vrår för snabb återkoppling på mail och telefon under restiden, och memorerade snabbaste vägen till och från företagens kontor i diverse städer. Och någonstans då, när flytet infunnit sig, när alla bonuskort uppgraderats till silvernivå, när handbagaget alltid var redo med rätt innehåll i necessären och ett rent ombyte redan var nedlagt, ungefär då avtog det veckovisa resandet. Plötsligt gick det tre hela veckor mellan resorna och det var då jag tappade mitt flow. Det var då mitt resvana IT-jag och mitt lite mer avslappnade fritidsjag krockade med varandra. För när det blev dags att resa räknade mitt IT-jag med att allt låg kvar i det packade handbagaget och därför lades endast träningskläder, extra skor och ytterligare ett ombyte ner. Mitt IT-jag blev därmed inte särskilt glad när upptäckten att det varken fanns linsvätska, hårborste eller telefonladdare i väskan gjordes först vid läggdags. Mitt IT-jag surade lite och tröstade sig sedan med att gå och lägga sig i tidernas absolut skönaste hotellsäng.

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*