Fy skäms Kicks

Ingen har väl undgått Kicks nya reklamfilm med punch linen ”Don’t panic we have it”. Filmen illustrerar hur fruktansvärt panikslagna vi kvinnor blir när vi inte har tillgång till vår maskara/nagellack/parfym etc.

http://www.youtube.com/watch?v=qxgi_repgFY

Såhär skriver Kicks själva om kampanjen:

”I filmen vill vi med glimten i ögat illustrera det passionerade förhållande vi har till våra skönhetsprodukter. När du upptäcker att favoritmascaran inte längre ligger i necessären, när du står i duschen och det inte kommer ut en enda droppe schampo ur flaskan, när du glömt kvar din bodylotion på gymet, när parfymflaskan glider ur händerna och krossas mot golvet… Du kanske känner igen den där känslan?”

Alltså jag är ledsen, men jag ser inte glimten i ögat i den här filmen. För mig representerar den alla de ideal som våra mödrar växte upp med och som kvinnor i västvärlden kämpat hårt för att bli av med i 60 år. I en amerikansk hushållsbok från 50-talet går exempelvis att läsa följande råd:
 ”Vila i 15 minuter så att du ser fräsch ut när du tar emot din man. Förbättra din make-up och sätt upp håret med ett band.”

Dagens unga kvinnor har tillräckligt med idiotiska ideal att fightas emot. I ”världens mest jämställda land” tjänar kvinnor fortfarande bara 83% av männens löner. Och för dem pengarna handlar jag numera mitt smink hos Åhléns.

2 Responses to Fy skäms Kicks
  1. Erik

    Den reklamen är vidrig

  2. [...] denna kvinnoförnedrande propaganda. (Det går att läsa om mina tidigare åsikter kring detta ämne hä... annsofieivarsson.se/2011/08/21/reklamparanoia-2

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*