IT-konsulten

Det har gått ett tag sedan jag skrev något här och det beror mest på att jag har haft idétorka. Natt har blivit dag, ekorrhjulet har snurrat och mitt vokabulär har känts tunt. Men så plötsligt blev det fart på hjärnan igen och det sammanföll inte helt märkligt med att jag fick nytt jobb. Från att ha gjort ungefär samma sak i sju år, haft todo-listor längre än skägget på random hipster, tjatat på, jag menar påmint, teammedlemmar tills jag var blå i ansiktet, rapporterat, analyserat, granskat, testat och levererat, så ska jag nu göra något annat.

Jag ska vara IT-konsult. Det är jättemärkligt. En IT-konsult har för korta kostymbyxor, mossig tröja och en ryggsäck med företagets logotyp på. Han (ja det är alltid en han) bär vita tubsockor i sina seglarskor eller möjligen gympadojor från -87. Hans hår är alltid lite för långt men hans ungdomliga hy är renrakad. Han säger saker som “Jag måste installera SQL-databasen på servern innan kunden kan testa systemflödet“, och han fnyser lite när han skrattar. OM han skrattar, det är nämligen väldigt svårt att få en IT-konsult att skratta. Eller att konversera överhuvudtaget. Om man får honom att konversera så rör sig ämnet främst kring systemutveckling, eller möjligtvis nyheterna för han brukar generellt sätt vara duktig på att läsa dagstidniningen när han äter sin ostmacka och dricker sitt svarta kaffe på morgonkvisten, såvida inte Microsoft har släppt en ny produkt för då har han fullt fokus på den. IT-konsulten tar sitt samhällsansvar, pantar burkar och cyklar till jobbet. Lunchlådan har han på pakethållaren om den inte får plats i ryggsäcken, och han bär alltid, alltid cykelhjälm.

Det här är nu min framtid, jag kommer bli tvungen att sy upp alla byxor och investera i en ordentlig Fjällrävenryggsäck. Klackskorna får läggas på hyllan och jag får stå och träna framför spegeln tills jag hittar den rätta, lite bistra minen. Mindre tid måste ägnas åt Orange Is the New Black och The Americans och jag ska genast ansöka om en prenumeration av lämplig rikstäckande dagstidning.  Ja, så får det bli helt enkelt för från och med nu är jag IT-konsult.

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*