Och så var det det här med maten…

Jag inser ganska snabbt att jag måste få ordning på maten om jag ska få de resultat jag önskar och det är inte helt lätt när man börjar med ett hårt morgonpass på en tisdag. Vrålhungrig, grinig och beredd att äta en mindre häst närsom på dygnet – det var mina första dagar. Sex gånger om dagen är det tänkt att jag ska äta. Sex gånger! Visserligen är mellanmålen små, men det är ett fasligt sjå att hålla reda på dem och framförallt att se till att de inte blir för stora när man är eftermiddagshungrig.

På lördagen bestämde jag mig för att ge maten högre prioritet kommande vecka och då krävdes bättre planering. Så jag gjorde ett matschema och drog till Ica Maxi för att storhandla. Väl där tänkte jag att jag nu måste våga prova lite nya rätter och när jag plockade åt mig quinoa så fick jag syn på en förpackning med spännande innehåll som kallades ”Mathavre”. På baksidan fanns ett recept med mathavre, sockerärtor, soltorkade tomater, bacon och fetaost och det verkade passa perfekt in i mitt matschema så jag bestämde att det skulle bli veckans delikata lördagsmiddag.

Jag kokade mathavre enligt förpackningens instruktioner lagom till fyra personer, stekte bacon, hackade grönsakerna, blandade ihop alltsammans och kryddade lite. Doften av kokad mathavre hade spridit sig i hela köket och utan att överdriva kunde man tro att någon glömt ett barns bajsblöja i närheten. ”Asch” tänkte jag ”Även blomkål och broccoli har ju speciell kokdoft och är ändå relativt ätbart”. Så jag slevade upp en liten portion och tog mig en tugga. Å fy satan! Det var ungefär som att tugga bark med smak av lera. Jag tänkte att jag bara var ovan vid smaken och tog en tugga till. Utan någon aktiv handling från min sida grimaserade hela mitt ansikte i en blandning av ångest och ansträngning. Det var inte ätbart, det gick bara inte. Hela skålen för fyra personer åkte rakt i papperskorgen och mathavreförpackningen med den.

Så var det inspirationsföreläsning med Athlética Fitness igår och tillsammans skulle vi avnjuta en hälsosam måltid. Vår personliga tränare hälsade oss välkomna och serverade oss varsin sallad. Till en början såg det bra ut, jag såg nämligen bara osten, kycklingen och paprikan. Men så lyfte jag på kycklingen och där under, som en bas till hela salladen, låg m.a.t.h.a.v.r.e.n. ”Mmm vad gott det här var” sa någon av deltagarna. ”Ja verkligen” stämde någon annan in. Jag sa ingenting, satt bara där och var mycket tacksam över att vi hade fått tillräckligt med humus att gömma skiten i.

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*