Semesterdiet gör mig lagom fet

Eftersom min hjärna lite väl snabbt ställde in sig på semestermood och min diet just nu förutom grillskivor, potatissallad och hinkvis med rosé även består av en glass per dag så har jag lovat mig själv att åtminstone hålla igång träningen under sommaren. Det blir inga överdrivna kliva-upp-i-ottan-pass eller gör-armhävningar-tills-du-ramlar-ihop-sessioner, men det blir tre pass i veckan och de måste vara minst 30 minuter. En dag ska vi på grillkväll hos kära gamla vänner och eftersom jag vet att det kommer att innebära fler kalorier än jag vill räkna till så bestämmer jag mig för att ta mig igenom en timme på crosstrainern i förebyggande syfte. Jag traskar ner till gymmet, kliver upp på maskinen,  stoppar hörlurarna i öronen och gläds åt att det finns några halvintressanta tv-program att välja mellan så att timmen blir uthärdlig. Efter en stund blir jag törstig och sträcker mig efter vattenflaskan. Jag ställer tillbaka den och förvånas över att den luktar man, alltså inte svettig gammal unken man utan parfymerad och ganska fräsch karl. Jag greppar vattenflaskan igen och sniffar på den lite diskret – om någon ser mig tror de väl att jag är lite tokig, men så får det vara, jag måste ha reda på varför vattenflaskan luktar man. Det luktar nämligen inte min man så det kan inte ha varit El Americano som har lånat den. Behållaren för vattenflaskan finns lite bakom mig på maskinen så det är inte jättesmidigt att plocka upp vattenflaskan titt som tätt och det är inte helt enkelt att crosstrain:a med en arm så jag får helt enkelt ställa tillbaka flaskan och fortsätta träningen. Så kliar det i pannan och jag kliar tillbaka. Då är den där igen, doften av man. Den kommer alltså inte från vattenflaskan, den kommer från min hand och den kommer faktiskt inte från min hand heller egentligen utan ifrån handtaget på crosstrainern. Då kan jag inte låta bli att fråga mig hur mycket parfym denna potentiellt fräscha karl behövt innan en gymsession om hans händer är så indränkta att de lämnar en doft på det han tagit i långt efter att han är färdig? Det är inte helt troligt att  den här mannen torkade av maskinen efter sig och här står nu jag och klämmer på hans svett och bakterier… Hej fräscha tvålen och desinfektionssprayen.

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*