Skengravid?

När min syster flyttade hemifrån för många år sedan köpte hon en bedårande söt golden retriver. När denna valp blev unghund och började löpa så hade hon (hunden alltså) världens roligaste beteenden för sig. Hon samlade ihop täcken och filtar från hela lägenheten och ”byggde bo” med dem. I sitt bo lade hon sedan nallar och leksaker som var hennes bebisar och hon vaktade dem med sitt liv. Hon struntade blankt i vad hennes matte sa åt henne för hon hade ett klart viktigare uppdrag just då. I djurvärlden kallas detta för skendräktighet.

Nu har jag börjat fundera på om även kvinnliga homo sapiens kan bli skengravida? Den senaste tiden har jag nämligen börjat finna ett stort intresse och engagemang för mitt hem. Visst ens hem ska ju vara ens borg, men för mig har hemmet vanligtvis varit en plats för sömn och avlastning/ompackning. Nu vill jag helt plötsligt dekorera, göra det mysigt, laga näringsriktig mat, baka och gud nåde den som inte diskar sitt glas efter sig!

Jag känner också ett behov av att börja bunkra lite barnkläder, häromdagen hittade jag till exempel en alldeles bedårande liten Hello-Kitty-bebiströja och eftersom vi inte har några bebisflickor i släkten just nu så skickade jag ett sms till min sambo och frågade om han tyckte att jag var knäpp om jag köpte den och lade på hög. Det tyckte han.

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*