Smart drag från Borås Elhandel

Igår fick jag ett brev från Borås Elhandel där det bland annat står att läsa att ”Den nordiska elbörsen har stigit kraftigt de senaste månaderna, mycket på grund av den långvariga kylan som medfört ökat värmebehov i våra hus och fastigheter.” När brevet sedan fortsätter med ”Historiskt sett har det varit gynnsamt att ha ett rörligt elpris” blir jag förstås lite nervös. Sedan pratar Borås Elhandel om hur de räknar ut elpriset och vilka avtal de har från sin leverantör, för att avslutningsvis tala om för mig att elpriset för februari ser ut att bli 30 % dyrare än i januari och att det därför är bra om jag kommer ihåg att släcka ljuset när jag inte behöver det.

Jag måste säga att det här är ett oerhört smart drag av Borås Elhandel. Jag var nämligen lite chockad över min elräkning i januari, men lugnade mig med tankar som ”adventsstjärnorna stod ju på dygnet runt hela december” och ”vi hade ju gran i år som lyste så grann”. Om jag vid nästa tillfälle fått en räkning som var ÄNNU högre än januaris och inte bara högre utan dessutom 30 % högre så hade jag blivit vansinnig. Det hade dessutom med all sannolikhet uppstått en maktkamp mellan min sambo och mig om ”vem som gör av med så mycket el egentligen”. Det kommer inte att bli roligare att betala elräkningen, men nu slipper vi den här fighten. Dessutom slipper Borås Elhandel att få ett aggressivt samtal från oss med kommentarer som ”någon har uppenbarligen brutit sig in på vårt elnät och snott ström”.

Ett riktigt bra exempel på transparens hos ett företag alltså, vilket går helt i linje med 2010-talets mest pålitliga företag. Att jag sedan förbannar mig själv för att jag inte band priset på elavtalet i november kan jag ju inte riktigt belasta dem för.

One Response to Smart drag från Borås Elhandel
  1. abornsopfrepe-web

    Tack for intressant information

Kommentera

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.


*